Respons – 7

Gehör – höra + ge

Evangeliet har förkunnats för oss liksom för dem, men de hade ingen nytta av ordet de hörde eftersom det inte smälte samman i tro med dem som lyssnade.

Heb 4:2


Jag skrev igår, att Guds Ord intar första platsen, när det gäller att “höra” Guds vilja! Att blint följa massan, en viss lärare, bok eller blogg, kan vara ödesdigert. Allt måste prövas mot Ordet!

Guds Ord, måste också bli personligt. Ibland är andras uttydningar till hjälp och vissa delar är generella! Men genom sin Anden, vill Herren tala till oss personligt – via sitt Ord.

Här är – för mig – Bibel, bön och stillhet, en nödvändighet. Inte att oengagerat läsa ett kapitel om dagen eller följa ett upprepat bönemönster, men att öppna hjärtat i dialog med Herren.

Ibland blir det bar en vers. Ibland får jag “bönenöd” för något utanför mitt “mönster”, ibland klarhet att tacka för det som ännu inte skett.

Ja, ibland måste jag stilla mig inför Herrens tilltal redan innan jag ens slagit upp min Bibel.

Stunden jag avsätter för gemenskap med Herren, i stillhet är stunden då jag ostört låter Herren tala om hur Han vill att jag skall ge gehör på Hans vilja.

Forts. följer!

SKRIVRUTAN

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *