Halva sanningen

En oandlig människa tar inte emot det som kommer från Guds Ande. Det är dårskap för henne, och hon kan inte förstå det eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt.

1 Kor 2:14


Miljöförstöringens tid eller ändens: Vad är sanningen?

Efter att skrivit inledningen detta inlägg och kommit till “…sanningen?”, sparade jag den i mappen “idéer” på datorn. Så satte jag mig i min bönehörnan, slog en tumvers i Bibeln och mina ögon fokuserades omedelbart mot Ords 13:13 – de allvarstyngda siffrorna, noterade jag först senare.

Den som föraktar ordet hemfaller åt dess dom,
den som fruktar budet får belöning.

För mig var detta ett tecken – specifikt och tydligt – på att Gud, vill väcka oss, dig och mig, troende och icke troende.

Vi behöver påminna varandra: Miljöförstörings-predikanterna ser och ger oss bara halva sanningen, den sanning köttet kan utläsa. Den fulla sanningen är, att vi med historiska stormsteg är på väg in i det Guds Ord kallar: Ändens tid.

Att vi står inför en miljöförändring är säkert sant! Men är den naturlig, cykliskt eller ett resultat av miljöpåverkan – hetsiga diskussioner! Sanningen blir ändå bara en halvsanning: En oandlig diskussionen, som skymmer det sanna budet – ändetidsbudet:

“När ni ser allt detta…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *